Iran zapretio Izraelu, redom se oglašavaju moćnici: Najavljuje se odmazda!
Vazdušni udar, Foto: MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia

opasno!

Iran zapretio Izraelu, redom se oglašavaju moćnici: Najavljuje se odmazda!

Lokalni mediji predstavili su Nilforušana (58) kao vođu snaga Kods u Libanu

Objavljeno:

Iranski ministar spoljnih poslova Abas Aragši rekao je danas da smrt generala Čuvara revolucije, ubijenog u izraelskom udaru u Libanu "neće ostati bez odgovora", piše u saopštenju njegovog Ministarstva.

"Taj užasan zločin agresorskog cionističkog režima neće ostati bez odgovora, i diplomatska služba će takođe upotrebiti sve svoje kapacitete da goni kriminalce i njihove pristalice", rekao je on.

On je aludirao na generala Abasa Nilforušana, zamenika vođe Revolucionarne garde Irana takođe ubijenog u izraelskom udaru na južno predgrađe Bejruta u petak kada je ubijen i vođa Hezbolaha Hasan Nasralah.

Lokalni mediji predstavili su Nilforušana (58) kao vođu snaga Kods u Libanu, što je elitna jedinica Čuvara revolucije, i čoveka koji je nadgledao iranske vojne operacije na Bliskom istoku.

Vazdušni udari u Libanu
Vazdušni udari u Libanufoto: EPA-EFE/WAEL HAMZEH

Protiv njega su SAD i EU uveli sankcije 2023. godine zbog "oštrog suzbijanja" protesta održanim u Iranu godinu dana ranije.

Juče je iranski potpresednik zadužen za strateška pitanja Mohamad Džavad Zarif rekao da će odgovor Teherana biti dat u "odgovarajuće vreme koje će Iran odrediti", prenela je zvanična novinska agencija Irna.

Sekretar Saveta čuvara ustava Amahd Džanati rekao je da će "mere odmazde biti uništenje cionističkog režima", prema lokalnoj agenciji Fars.

Iranci su takođe danas izašli na ulice u više gradova da izraze bes zbog ubistva visokog zvaničnika Čuvara revolucije kao i zbog ubistva vođe Hezbolaha Hasana Nasralaha.

Bonus video:

05:55

IRAN JE UDAROM NA IZRAEL SAČUVAO OBRAZ PROTIV MOĆNOG NEPRIJATELJA Rakić: Nisu više američko čedo, nismo još videli sve u SUKOBU

(Espreso/Beta/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.